Algemene info

Wat je nog wil weten voordat je een massage ondergaat.


Voor de massage

Om een lage bloedsuikerspiegel te vermijden kun je het beste binnen drie uur voorafgaand aan de behandeling iets eten. Eet dan geen grote maaltijd en gebruik geen alcohol of niet voorgeschreven medicijnen binnen een uur voor de massage. Ga van tevoren onder de douche of in bad. Zo ben je niet alleen fris en schoon, maar kun je ook alvast een beetje ontspannen.
 
Ben je ziek of onder behandeling van een medisch specialist?

Ons advies is om een arts/specialist te raadplegen indien je (ernstige) klachten hebt of medicijnen gebruikt voordat je een massage ondergaat.

Heb je last van een lichte verkoudheid, dan kan dit na een massage verergeren. Vaak is de verkoudheid dan heftiger, maar gaat het ook weer sneller voorbij. Het lichaam wordt door massage gestimuleerd om harder te vechten tegen de verkoudheid. Dit kun je meenemen in je besluit om wel of niet een afspraak te maken voor een massagebehandeling.

Tip! Gebruik extra vitamine C en natuurlijke kruiden om je weerstand een handje te helpen. Zet thee van gedroogde echinacea en/of gember. Of haal kruidencapsules voor meer weerstand bij een drogist. In combinatie met een massage krijgt je lichaam zo een flinke boost!

Bij griep of andere bacteriële infecties is het advies om je niet te laten masseren. Ook bij schimmelinfecties of andere besmettelijke huidaandoeningen is het niet mogelijk een massage te ondergaan. De huidaandoening kan zich gaan verspreiden door massage. Is de besmette huidaandoening plaatselijk dan wordt dat deel overgeslagen en kun je de massage verder gewoon ontvangen.
 
Wat trek ik aan als ik langskom voor een massage?

Trek gemakkelijke kleren aan met een slip, geen boxershort. Zo kun je in de praktijk makkelijk je kleren uit- en weer aantrekken. Er worden bij ons alleen behandelingen gegeven met ondergoed aan. Dames mogen wel de bh uittrekken indien ze er zich prettig bij voelen. Onze massages zijn uitsluitend bedoeld voor het welzijn van lichaam en geest, niet voor welk ander doeleind dan ook. Draag geen sieraden en gebruik geen bodylotion of parfum voordat je een massage ontvangt.
 
Intake en gesprek

Er is geen wachtruimte. De afspraken zijn zo ingepland dat je meestal niet hoeft te wachten. Mocht een massage uitlopen, dan proberen wij je zo spoedig mogelijk in te lichten via sms. Bij aankomst in de praktijk vragen wij je op een eerste afspraak een intakeformulier in te vullen. Heb je een leesbril, dan is het verstandig deze mee te nemen. Een kort gesprek volgt om uit te vinden wat nodig is tijdens de massage.

De behandelingen die wij geven worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Na betaling krijg je wel een bon mee indien gewenst.
 

Tijdens de massage

Zet je smartphone uit. Stel je ligt op de massagetafel en je bent in een diepe ontspanning geraakt. Je hoofd is leeg, je denkt nergens meer aan.. De spanning glijdt van je af en je bent even helemaal weg. Het lijkt alsof je door de tafel heen zakt. Bijna een soort trans waar je in zit. Tussen slapen en waken in. Dit is de bedoeling van massage, om zo lang mogelijk hierin te verkeren. Wanneer dit gebeurt, stel je het lichaam in staat zichzelf sneller te genezen. Een diepe, zachte ontspanning waarvan je wilt dat het zo lang mogelijk duurt. En dan #!$%@#! – de telefoon gaat af en je bent weer terug op aarde. Je  kan nu alleen nog maar denken aan wie er gebeld of geappt zal hebben. Het effect van de massage raakt zo verstoord, dus doe je smartphone uit of op stil voor je eigen bestwil 😉

Liggend op de massagetafel word je warm toegedekt met handdoeken. Tijdens de massage mag er gepraat worden, maar dit hoeft niet. Wel wordt er  van je verwacht dat je aangeeft wat je prettig vind of juist niet. Voelt iets pijnlijk of onprettig aan, dan kun je dit altijd aangeven. Je mag je ogen open houden, maar fijner is om de ogen te sluiten om beter te kunnen voelen en ontspannen.
 

Na de massage

Na een massagebehandeling is het altijd verstandig om voorzichtig van de tafel af te komen. Je kunt even wat duizelig zijn, vooral als je een lage bloeddruk hebt. Er is bij ons geen douche mogelijkheid.

Iedereen ervaart een massage weer op een iets andere manier. Neem even de tijd om de effecten na te voelen en indien gewenst ze met je behandelaar te bespreken. Vergeet niet na de behandeling volop water te drinken om alle afvalstoffen af te voeren. Van te weinig water drinken kun je hoofdpijn krijgen na een massage.

Soms zijn de spieren de volgende dag wat gevoeliger of voelen ze wat beurs aan. De spieren zijn dan stevig gekneed en moeten weer herstellen. Kort hierna zullen de spieren weer verzachten en je voelt dat je ze weer vrijer kunt bewegen. Zorg ervoor dat je na de massage niet meer veel hoeft te doen. Zo kun je het langst nagenieten.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

info@zensaveda.nl
06 – 14 96 26 19 (ook whatsapp)